Samen op speurtocht

We kunnen uit proberen te leggen waarom een speurtocht met Troovie buiten lopen zo leuk is, maar eigenlijk moet je het gewoon spelen en ervaren! Wil je toch alvast lezen wat je kunt verwachten, dan staan hieronder de belangrijkste momenten uitgelegd:

De start

Al onze avonturen beginnen met hun eigen korte filmpje, waarin wordt uitgelegd waarom de kinderen op speurtocht gaan. Tijdens dit filmpje prikkelen we de fantasie en betrekken we de kinderen in het verhaal. Bekijk hiervoor onze trailers onderaan de pagina!

Uitleg

Als onderdeel van de start van de speurtocht, krijgen de kids ook altijd eerst een korte uitleg over hoe het gevonden apparaatje werkt. Het is super simpel, dus binnen een halve minuut zijn ze op weg.

Volg de pijl

Een duidelijke pijl wijst de kinderen altijd in de richting waarin ze moeten lopen. Lopen ze ergens voorbij, dan draait de pijl vanzelf en blijft ze wijzen naar de juiste plek: verkeerd lopen kan dus eigenlijk niet!

Help

Mocht er toch onverwacht iets verkeerd gaan (opgebroken weg of een gesloten brug) of ze ergens heen moeten lopen waar ze niet bij lijken te kunnen, dan is er de help optie. Deze komt automatisch als je er te lang over doet om het volgende punt te vinden, of als je zelf op help drukt!

Animaties

Tijdens het lopen, wordt de kinderen vertelt of ze de goede kant op gaan, wat ze moeten doen of wat er gaat gebeuren. We doen dit met leuke, Nederlands gesproken, animaties en geluiden.

Zoeken

Ben je op een punt van de route aangekomen, dan is het tijd om te gaan zoeken. Met de camera aan, moeten de kinderen om zich heen kijken. Daar vinden ze allerlei dingen die om hun heen lijken te zweven.

Opdrachten

Soms moeten er ook opdrachten uitgevoerd worden voordat ze verder kunnen. Doe iets binnen de tijd, speel samen een gek spel, beantwoord een lastige vraag of maak een gave foto. Alles staat in het teken van het avontuur dat ze aan het spelen zijn.

De prijs

Zijn alle opdrachten uitgevoerd, de punten gevonden en alle objecten gevangen? Dan is het tijd om de prijs te zoeken! Heb je gekozen voor de trofee, dan kunnen de kinderen daarmee op een gave foto. Kies je een eigen prijs, dan kan je ze daarmee verrassen. Voor ieder wat wils!

Monstervangers en Professor Pruttel

Schatzoekers met Jack McTroovey